Smycken och accessoarer för barn

Avkalle

Smycken och accessoarer för barn

De riktigt små barnen ska inte ha några smycken eller accessoarer som har smådelar eftersom det kan bli en kvävningsrisk. Men så snart som barnet är större finns det många olika varianter av accessoar och smycken som du kan använda för att toppa ditt barns outfit.

Olika accessoarer för barn

Accessoarer brukar beskrivas som en typ av tillbehör som används till kläderna. De kan vara praktiska och ha en funktion men de kan också endast vara en snygg detalj. Har du köpt jeans för barn kan det vara praktiskt med ett snyggt bälte i midjan. På så sätt kan barnet växa med jeansen. Sedan finns det också accessoarer för utomhusbruk såsom mössa, vantar och halsduk som används för att hålla barnet varmt på hösten och vintern. Andra exempel på accessoarer är solglasögon, väska, ryggsäck, hängslen, håraccessoarer och keps.

Smycken

Utöver att det finns många olika accessoarer som passar bra för barn kan det också vara trevligt med ett smycke. Det är särskilt viktigt att du köper ringar och armband som är framtagna för barn eftersom risken annars finns att smycket är för stort och åker av. I övrigt finns det många fina smycken att välja bland. Förutom armband och ringar finns det även halsband och örhängen. Om ditt barn ännu inte har hål i öronen finns det fina clips som kan fästas på örsnibben. De ser mer eller mindre ut som vanliga örhängen men kräver inga hål. De är dessutom lätta att ta av och på när barnet vill det.

Smycken och kultur

Om författaren

kalle administrator