Matcha smycken och kläder – så lyckas du!

Avkalle

Matcha smycken och kläder – så lyckas du!

Många är vi som letar efter sätt att matcha våra accessoarer med våra kläder. På så sätt skapar man inte bara en snygg outfit, utan får också en look som ser planerad och väl sammansatt ut. Att matcha smycken med kläder är dock inte det lättaste och det är lätt att det blir fel om man drar på för mycket. Därför har vi tagit fram smarta knep som gör dina outfit-val mycket enklare.

Det första steget är att först utgå från vilka kläder du vill ha på dig. Du bör alltså inte börja med att titta på vilka smycken eller accessoarer som du vill bära under dagen, utan helt enkelt välja kläderna först. När du har hittat dina plagg behöver du fundera på vilken storlek på smyckena som kommer att passa bäst till kläderna, stilen och den tillställning eller situation som du ska befinna dig i. Ska du t.ex. på en arbetsintervju eller ett viktigt möte kan det passa bäst med lite diskretare alternativ, medan en strandfest eller shoppingtur med vännerna bjuder på fler valmöjligheter och flexibilitet.

Välj smycken i rätt färg

Har du precis shoppat snygga toppar på nätet vill du troligtvis börja använda dig av dina nya kläder på en gång och som tur är finns det alltid ett smycke som passar. För att din outfit ska se komplett ut är det bra att titta på nyansen på kläderna och sedan matcha denna med dina smycken. Det enklaste är naturligtvis om dina kläder är svarta eller vita, eftersom precis alla smycken går hand i hand med dessa, men det är inte alltid man vill använda sig av basfärger. Väljer du en topp med mycket färg kan du försöka tänka som så att du inte överstiger fler än 3 färgnivåer eller färgskalor.

Stilen på smycket kontra stilen på outfiten

Med hjälp av ett smycke kan du se till att förstärka eller dämpa din stil, beroende på vad det är för utseende som du är ute efter. Ett bra exempel på detta är den vita skjortan. Med ett stort och färgstarkt halsband kan du bli redo för en kväll på stan, medan ett pärlhalsband ger en mer formell look. Här nedan tipsar vi om några riktigt bra smycken som du kan använda dig av för att uppnå olika stilar.

Klassisk stil – Är du ute efter den klassiska stilen är det diamanter och pärlhalsband som du ska satsa på. Halsbanden kommer i mängder av olika längder, färger och tjocklekar så att du kan hitta ett som passar dig så bra som möjligt. Du behöver naturligtvis inte välja riktiga diamanter om plånboken inte tillåter. Det finns många fina oäkta alternativ också.

Glamourös stil – Här passar det återigen bra med diamanter. Välj gärna sådana som dinglar från öronsnibben. Även ett par fina ringar i öronen kan gå hem.

Lekfull stil – Här kan du låta fantasin flöda vilt! Välj gärna smycken med mycket färger och roliga former.

Vardaglig stil – Till vardags lämpar sig mindre och diskretare smycken. Det kan t.ex. vara ett fint armband och en ring eller varför inte en klassisk klocka. Satsa på milda färger som matchar dina kläder.

Om författaren

kalle administrator