Exklusiva accessoarer

Avivadmin

Exklusiva accessoarer

Oavsett om man är ute efter ett paraply tillverkat av krokodilskinn eller ett par skor som är dyrare än vigselringen så har det mesta i de dyra accessoarernas väg tillverkats vid något tillfälle.

Dyra accessoarer har alltid varit ett sätt för människor att visa status. I modern tid ligger de funktionella och viktiga sakerna oftast inuti handväskan som vilar på kvinnors höfter, men under 1800-talet var det tvärtom. En chatelaine såg ut som en brosch från vilken det hängde lite allt möjligt som kunde vara bra att ha med sig. Beroende på vad man behövde ha med sig kunde det vara allt från små fickknivar och anteckningsböcker, till nål och tråd. Det tog inte lång tid förrän den lilla accessoaren blev ett sätt att uttrycka sig, och fokus flyttade från att vara en praktisk accessoar till att vara något modernt, exklusivt och vackert att titta på som kommunicerade status.

I modern tid har innehållet flyttat till insidan av väskan men det är inte alltid innehållet kostar mer än utsidan. Världens idag dyraste väska är med i Guinness rekordbok och kostar en bit över 32 miljoner kronor. Den är tillverkad med detaljer i 18 karat guld och dekorerad med 4517 diamanter.

Om författaren

ivadmin