Dags för något nytt

Såå… Jag har något jag vill berätta.

Jag har bestämt mig för att överge den här bloggen. Jag har inte känt mig riktigt hemma i bloggandet den senaste tiden, som att jag inte kan vara så personlig som jag vill vara när bloggen är så tätt sammankopplad med webshopen. Så tanken är helt enkelt att separera de två åt och lägga allt fokus på Wishes & Stars som webshop.

Min nya blogg heter kort och gott Matildigt och hittas här. Ni är jättevälkomna att hälsa på i mitt nya lilla internethem!

Jag kommer fortsätta skriva små uppdateringar om webshopen i min nya blogg men annars är det ju ett tips att gilla Facebooksidan för att inte missa något.

Tack för tjugo fina månader bloggen! <3

Nu är det Matildigt som gäller!

 

Banner okar 250x250

Hur gick bloggdetoxen?

I november bestämde jag mig för att sluta läsa bloggar i femtio dagar. Taggade inläggen med bloggdetox för att göra det lite mer överskådligt men jag glömde ju det mest väsentliga – att knyta ihop säcken och berätta hur det faktiskt gick.

Bloggar är ju fantastiskt spännande och kreativt och allt möjligt, men jag får verkligen prestationsångest av att läsa om hur mycket spännande saker folk har för sig och hur mycket de lyckas åstadkomma. Och ofta är allting bara så enkelt, så subjektivt, när livet ju allt som oftast är en berg och dalbana med bra dagar och dåliga dagar.

Men bloggdetox var SKÖNT. Jag tjuvtittade in på några bloggar där mot slutet men i övrigt höll jag mig borta helt. Efter nyår loggade jag in på Bloglovin och sedan var jag fast igen.

Konstigt det där, hur ett så stort intresse, något som är så otroligt roligt, plötsligt blir en börda. Men samtidigt är jag ju så nyfiken av mig och älskar ju hur fritt bloggandet är. För mig är det en svår balansgång mellan att bli inspirerad och att försöka att inte jämföra mig själv med andra.

Kort sammanfattat: bloggdetox var skönt. Och jag som just påbörjat länkkärlek-sidan. Ironin i det.

Just nu

Caesar ligger som vanligt i andra änden på soffan på sin nya pläd i teddypäls som jag sydde åt honom för någon vecka sedan. Förkyld är jag med, som tusan. Inne på andra toarullen denna vecka och det är ändå bara onsdag idag. Min näsa lär vara rödare än en tomat i slutet på veckan.

Modifierade nyss om ett gäng flugor till hårrosetter. Nu ligger de på torkning och väntar på att jag ska fotografera dem så de får skickas ut till nya ägare där ute i vida världen via min lilla webshop. Blir så glad när jag går förbi dem på vägen till toan eller hallen, tycker de är så tjusiga!

Sitter dessutom och länkar alla bloggar och youtube:are jag följer i en sida i menyn ovanför loggan. En slags blogroll. Har säkert missat häften, för jag kommer på fler och fyller på listan hela tiden. Tänkte lista mina favoritwebshopar också, de som bedriver verksamheter i lite mindre skala. Så att just du och alla andra här i världen kan ta del av mina internetfavoriter men också för min egen del, så jag får en lite tydligare överblick. Och alla är de värda att fler upptäcker dem!

Några små glimtar från vad jag sysslar med idag. Och precis just nu började magen kurra, så nu blir det att rota igenom kylskåpet efter något som gör magen glad.

Arbetslösheten, hopplösheten

Det här med arbetslöshet. Jag ångrar inte att jag hoppade av min utbildning, för man ska följa sitt hjärta och mitt hjärta kände att jag inte hade någon framtid inom det området. Eller kanske var det mer hjärnan som kände det.

I alla fall. Hallå, någon måste väl vilja anställa en 23-årig tjej som aldrig har kommit försent varken till skola eller jobb en endaste liten gång någonsin, går in så helhjärtat för jobbet att hon glömmer bort världen runt omkring sig och är galet lättlärd. Kan dessutom tillägga att jag är otroligt trevlig och alltid har det där efterfrågade leendet på läpparna. Har jobbat i butik och kundtjänst och tycker att det mest spännande som finns är att läsa in olika typer av människor och tillgodose deras alldeles unika behov.

Någon? Nehe.

Kom igen nu ödet. Det är inte alls kul att ha såhär mycket fritid. Man blir ju knäpp, på riktigt. Man städar ur garderoben 10 gånger på en vecka bara för att ha något att göra, dricker 10 koppar te om dagen och surfar på nätets höga vågor 10 timmar om dagen. Så ofantligt tråkigt.

En kall loppistur

För ett tag sedan, när årets första snö precis hade fallit, åkte pappa och jag till en loppis i Norsholm. Det fanns SÅ många fina ting som jag var spekulant på men det var så otroligt kallt i den där gigantiska ladan att man knappt kunde ta i föremålen utan att förfrysa fingrarna.

Kläderna… jösses. På två sekunder hittade jag ett tiotal plagg som jag ville ta med hem, jag som nästan aldrig hittar fina och fräscha kläder på loppis. Men till och med kläderna var så nerkylda att det var omöjligt att vända och vrida på dem och se så att de var i bra skick. Mina tumvantar var bra till att hålla värmen om händerna, men i övrigt var det ingen hit att försöka plocka med plagg och andra föremål i tumvantar kan jag ju meddela.

Det här vad jag kom hem med. Ett par rejäla whiskey/grogglas (kan inget om glas… bör jag väl erkänna, men brukar inte de vara lite mer bastanta?) som mest kommer agera vanliga dricksglas. Har sneglat lite på dessa glas från Lagerhaus ett tag men jag tycker att mina loppisfyndade glas är ett helt okej substitut för den lilla summan av 10 kronor. Älskar pressat glas. Ser nu att de dessutom matchar skålen i bakgrunden, samma pressade nitmönster.

Kan snön och kylan försvinna så vi kan åka dit och rota runt igen utan att frysa fingrarna av sig, tack!

Fina tråkiga färger

Jag faller alltid för typiskt tråkiga färger när det kommer till kläder. Jag skulle gärna bära svarta plagg alla dagar i veckan om det inte vore för att det skulle bli trist i längden, svart som egentligen inte ens är en färg ju. Grått är också fint, det måste väl ändå klassas som den allra tråkigaste färgen?

Så häromdagen tänkte jag att nu ska jag banne mig börja klä mig mer färgglatt, för färg är roligt och piggar upp. Istället kom jag hem med två militär-/khaki-/moss/skogsgröna plagg. Antar att det är kört för min del, det kommer aldrig bli en färgglad person av mig.

Skjortan har jag förövrigt kollat på i kanske ett halvår och velat ha så gärna. Bara det att den var liiite för dyr för min snåla smak. Nu var den på rea, med halva reapriset. Det kallar jag kap!

Grått, svart, vitt, marinblått, mörklila och framför allt british racing green… Det är fina färger det. Färger jag trivs med.

Claire Marshall
Jag fortsätter förälska mig i youtubare. Först ut var Zoella och här har vi Claire Marshall som bara är sådär avslappnat übercool man önskar att man var ibland. Tycker det är så himla mysigt att koka en kopp te och bara sitta och titta på andras påhitt. Tidigare satt jag jämt och slöglodde på alla möjliga tv-program, nu är det utbytt mot Youtube istället. Vettetusan vilket som är bäst, men te är gott.
Har ni några Youtube-tips? Hojta, vill gärna upptäcka fler härliga människor att sitta och titta på tillsammans med min tekopp.